Slottet i Turku (Åbo (Turku))
Slottet i Turku blev grundlagt i 1200-tallet og er blevet bygget om rigtig mange gange igennem tiderne. Slottet blev hårdt medtaget under anden verdenskrig, men fremstår i dag restaureret og smukt. Slottet danner ofte rammen om koncerter.

 

Turkus 1300-tals domkirke (Åbo (Turku))
Domkirken i Turku kan dateres tilbage til år 1300, men er blevet udvidet flere gange. Kirken krones af et 92 meter højt tårn. Kirken rummer et museum, hvis pryd er en 600 år gammel nadverkalk, og i det hele taget udånder den gamle bygning historie gennem alle sine mange sprækker.
 
 
Turkus levende bymuseum (Åbo (Turku))
Da man under opførelsen af et nyt museum i Turku stødte på en række usædvanligt velbevarede rester af middelalderhuse og -gader, besluttede man at gøre hele området til udendørs bymuseum. Museet fik navnet Aboa vetus - Ars nova, og foruden den moderne kunst byggeriet egentlig skulle give plads til, og som nu kan ses i en bygning på området, kan man også ind i mellem følge rigtige udgravningsarbejder på stedet.
 
 
 

Nådendal - Mumitroldene

 

Koordinater60°27′52.794″N 22°1′14.596″E (kort)Nådendal (finskNaantali) er en finsk by og kommune i landskapet Egentliga Finland. Kommunen har cirka 18.400 indbyggere og et areal på 4,05 km² hvoraf 1,95 km² er vand. Nådendal er en finsksproget kommune som grænser op til kommunerne MaskuResoTövsalaÅbo og Väståboland1. januar 2009 blev kommunerne RimitoMerimasku og Velkua slået sammen med Nådendal kommune.

 
Nådendal kirke

Byens voksede op omkring et birgittinerkloster, som blev anlagt i Nådendal i 1443. Klosteret bar det latinske navn Vallis Gratiae, deraf navnet Nådendal. I 1800-tallet blev byen kendt for sit kurbad.

I Nådendal ligger den finske præsidents sommerresidens Gullranda (fi. Kultaranta).

Muminvärlden (fi. Muumimaailma) er en kendt turistattraktion i Nådendal. Dette er en børnevenlig oplevelsespark med Tove Janssons mumitrolde som tema. Parken blev anlagt i 1993.

Hver sommer den 27. juli fejres syvsoverdagen i Nådendal. Fejringen fandt sted første gang i 1889.

Nådendal kraftværk var oprindelig et kulkraftværk fra 1972 på i alt 366 MW effekt. Det er blevet moderniseret til også at kunne afbrænde fyringsolie og biomasse.